Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada boczkowa z szynką i porem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.
Surowy boczek opłucz, osusz, natrzyj solą, pieprzem, cząbrem, papryką i majerankiem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj boczek. Posyp natką, zwiń. Roladę owiń folią, włóż do lodówki na 2 godziny.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Boczek wędzony i szynkę pokrój w kosteczkę. Podsmaż na maśle. Dodaj cebulę, smaż ok. 10 min. Ostudź.
Boczek rozwiń, rozsmaruj farsz. Por oczyść, pokrój w kostkę, posyp mięso. Zroluj. Roladę owiń w papier do pieczenia, a następnie w siatkę, boki zwiąż nicią. Piecz godzinę i 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie