Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada cielęca"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13877
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 84
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13877
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 84
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Mięso umyj, osusz, natnij wzdłuż przez środek, po czym natrzyj je przyprawami.
Obraną marchew pokrój w kostkę, podsmaż na maśle. Dodaj rozmrożony groszek. Mieszając warzywa, wbij jajko, dosyp sól oraz pieprz i usmaż jajecznicę.
Przestudzonym farszem napełnij naciętą kieszeń w cielęcinie. W kilku miejscach zepnij wykałaczkami.
Umieść roladę w brytfance, polej ją olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz godzinę.
Gotowe danie pokrój w plastry. Serwuj na obiad.
Czas przygotowania: 100 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax