Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada drobiowa gotowana"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 301
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 301
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy. Odcinamy skrzydła i szyję. Tuszkę rozcinamy wzdłuż kręgosłupa, ostrożnie oddzielając skórę z mięsem od kości. Najlepiej robić to cienkim, długim, ostrym nożem.
Rozkładamy na płat, wyrównujemy, ścinając grubsze warstwy mięsa, które układamy tam, gdzie jest go mniej.
Nadajemy mięsu kształt prostokąta. Nacieramy dwoma ząbkami zmiażdżonego czosnku, prószymy solą, pieprzem. Zwijamy w roladę, owijamy gazą i związujemy nitką.
Do garnka wlewamy wodę, dajemy warzywa, przyprawy, pozostały ząbek czosnku. Gdy woda się zagotuje, wkładamy mięso. Gotujemy 30 minut. Roladę zostawiamy w rosole na 3 godziny. Wyjmujemy, usuwamy sznurek i gazę, porcjujemy.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł</strong>Źródło: Rewia