Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu musisz spróbować ;) dobre na ciepło, oraz na zimno na kanapce
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Składniki
Pierś rozkrawamy tak by powstał duży placek mniej więcej jednej grubości, na pierś kładziemy woreczek i delikatnie rozklepujemy, delikatnie solimy i pieprzymy.
. Potrzebujemy garść małych różyczek brokułu, które zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na ok. 5 minut. Po 5 minutach siekamy brokułu na drobniejsze kawałki i mieszamy z serkiem feta i przeciśniętym czosnkiem. Bierzemy pierś i po całości smarujemy pastą brokułową, następnie zwijamy pierś w roladę spinamy wykałaczkami by się trzymało i żeby farsz nam za bardzo nie wyciekł podczas pieczenia.
Na dno naczynia żaroodpornego dajemy odrobinę oleju, układamy roladki, przykrywamy i pieczemy 40 minut na 180 stopni, po tym czasie zdejmujemy przykrywę, polewamy pierś wytopionym sosem i pieczemy jeszcze 10 minut, by nam się ładnie przyrumieniły.
Roladka jak i sama pasta znakomicie smakuje również na kanapce na zimno :)