Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada drobiowa z wieprzowiną"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 148
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 446
Polecam.
Odsłon: 614
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 148
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 446
Polecam.
Odsłon: 614
Składniki
Filet umyj, osusz, a następnie włóż do torebki foliowej i rozbij tłuczkiem na cienki kotlet. Tak przygotowane mięso natrzyj przyprawą, solą i pieprzem.
Do mięsa mielonego wbij jajko i dosyp sól oraz pieprz. Dodaj połowę drobno posiekanej cebuli oraz namoczoną wcześniej i rozgniecioną na miazgę kajzerkę.
Wilgotnymi dłońmi wyrób masę i rozłóż ją na rozbitym kotlecie. Tak przygotowane mięso zwiń w rulon i zwiąż sznurkiem.
Włóż roladę do rękawa foliowego i piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Przepis nadesłała: Jolanta Czarnek</strong>Źródło: Kurier TV