Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj jeśli robimy roladę z dwóch mięs, jedno z nich jest mielone a drugie w całości ;) Ja jednak połączyłam dwa mięsa mielone. Rolada drobiowo-wieprzowa jest pyszna zarówno na gorąco, jako danie główne lub na zimno, jako wędlina. Świetnie pasuje do wszelkich sosów. U mnie podana została w towarzystwie sosu pieczarkowego.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Mięso z kurczaka mielimy. Wrzucamy je do miski, dodajemy jedno jajko, przyprawy i solimy. Dokładnie mieszamy.
W drugiej misce mieszamy mięso wieprzowe z przyprawami, solą i jednym jajkiem.
Mięso wieprzowe wykładamy na papier do pieczenia i rozprowadzamy je równomiernie tak aby utworzyło prostokąt. Na środku układamy mięso drobiowe. Mięso ściśle zwijamy wzdłuż dłuższego boku za pomocą papieru do pieczenia.
Roladę owijamy papierem do pieczenia i w nim ją pieczemy w 170° przez 30 minut. Po tym czasie odwijamy ją z papieru do pieczenia i podpiekamy jeszcze około 10 minut aby nabrała koloru.
Podajemy na ciepło z sosem np. grzybowym lub na zimno jako wędlinę. Smacznego ;)