Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada indycza ze szpinakiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Filet z piersi zmiel w maszynce do mięsa. Możesz też kupić gotowe mielone mięso z indyka. Dodaj przyprawy, jajko, bułkę tartą. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, dodaj więcej bułki tartej. Dokładnie wymieszaj, odstaw w zimne miejsce na 20 minut.
Szpinak podsmaż na oleju, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól, pieprz, śmietanę i ser feta. Wymieszaj, podduś chwilę, wystudź.
Uformuj prostokąt z mięsa, ułóż go na papierze do pieczenia. Rozłóż na nim farsz, zwiń ciasno roladę. Piecz w temperaturze 190°C około 1,5 godziny.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień