Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada nadziewana wołowiną"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso. oprósz solą, pieprzem i ostrą papryką mieloną. Smaż, aż mięso się zrumieni i odparuje woda. Masę przełóż do miski, dobrze wystudź, wymieszaj z jednym jajkiem.
Na patelni ponownie rozgrzej olej. Wsyp ziemniaki. Oprósz je solą i tymiankiem. Mieszając od czasu do czasu, smaż, aż się zrumienią (ok. 15 min). Przełóż je na talerz, wystudź. Paprykę osącz z zalewy, pokrój w kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę. Poprzekrawaj je na ćwiartki, usuń środki z pestkami, a miąższ potnij w kosteczkę.
Na stolnicy posypanej mąką rozwiń ciasto, lekko je rozwałkuj. Rozłóż na nim mięso, pozostawiając przy brzegach po 2 cm wolnego miejsca. Mięso posyp ziemniakami, pokruszoną fetą, pomidorami i papryką. Ostrożnie zwiń roladę.
Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz ok. 20 min w 200 st. Pokrój w plastry, podawaj np. ze smażonymi ziemniaczkami i duszoną młodą kapustą.Źródło: Tina