Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie na świąteczny stół. Można przygotować w wigilię i podawać w święta na ciepło lub zimno.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 253
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 253
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Mięso umyć , ubić, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać . Cukinię , papryki umyć. Pieczarki, cukinię papryki utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć . Żurawinę przepłukać w ciepłej wodzie.
Jajka wybić dodać szczyptę soli , ubić , dodać majonez , wymieszać, dodać utarte pieczarki , papryki, cukinię oraz połowę utartego sera , wymieszać. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać przygotowane ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut , wyjąć zwinąć w roladę , wystudzić.
Rozłożyć w naczyniu żaroodpornym , posmarować musztardą i ułożyć plastry schabu.
Posypać pozostałym serem na ser ułożyć żurawinę.
Zwinąć w roladę.
Posmarować po wierzchu oliwą , piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 45 minut. Wystudzić , pokroić na porcję, podawać na ciepło z podpieczonymi ziemniakami lub na zimno jako dodatek do pieczywa.