Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijana rolada nadzieana rurkami,dobra na cieplo i zimno.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Pierś z kurczaka rozcinam na kotlety,rozbijam i doprawiam.
Jajka ,majonez,ketchup i 300 gram potartego sera mieszam ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji.Na dużą blachę rozkladam papier do pieczenia.wylewam ciasto i piekę w 180 stopniach przez ok.15 minut.
Kurki siekam drobno,smaże,dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i natkę pieyruszki.
Upieczone ciasto zdejmuję z papieru,rozkładam na nim kotlety.Kurki łączę z resztą sera i rozkładam na kotlety,wszystko razem zwijam w roladę.
Wkładam roladę do piekarnika na 30 minut w temperaturę 170 stopni.Bardzo dobra na obiad,ale też jako zimna przekąska.