Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śląska"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
<strong>:</strong>
Wołowinę pokrój w poprzek włókien na 2 cm kotlety. Rozbij tłuczkiem na cienkie płaty i każdy posmaruj musztardą.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a boczek i ogórek pokrój w słupki.
Każdy plaster posyp cebulą. Boczek i ogórek ułóż wzdłuż szerszego boku rolady i dopraw pieprzem. Zwiń ciasno płaty mięsa w roladę i zwiąż nitką spożywczą.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki smalcu lub oleju, obsmaż roladki ze wszystkich stron i podlej wodą. Dodaj liść laurowy, ziele, dopraw solą i duś do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, odparuj nadmiar płynu. Podawaj np. z kluskami śląskimi i kapustą modrą.Źródło: Tele Tydzień