Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada szpinakowa z łososiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
Szpinak rozmroź na sitku i osącz. Potem przełóż go na patelnię z rozgrzanym masłem. Duś bez przykrycia na małym płomieniu, aż wyparuje cały płyn. Zdejmij z ognia, odstaw do przestudzenia. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do szpinaku. Wsyp mąkę.
Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praską oraz solą, pieprzem i gałką. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek domieszaj do masy szpinakowej. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto szpinakowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 15 minut. Placek wystudź.
Rybę drobno pokrój. Serek utrzyj z twarogiem i chrzanem. Dodaj śmietanę, oraz sól i pieprz. Masę rozsmaruj na placku szpinakowym. Wzdłuż dłuższego boku ułóż kawałeczki łososia. Zwiń. Roladę owiń folią spożywczą i schładzaj około 5 godzin.Źródło: Naj