Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały Wielkanocny poczęstunek, który zadziwi smakiem każdego.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Zrobić ciasto: wymieszać razem twaróg, mleko, olej oraz sól. Dodać mąkę, proszek do pieczenia.
Zagnieść ciasto, a później rozwałkować je starannie na prostokąt.
Pietruszkę, rzeżuchę i szczypiorek opłukać, posiekać, wymieszać z twarożkiem oraz 2 łyżkami śmietany.
Doprawić białym pieprzem.
Masę serową rozsmarować na cieście. Na dłuższych końcach pozostawić 2 cm wolnego brzegu.
Na masie serowej ułożyć szynkę. Wolne brzegi posmarować białkiem. Ciasto zwinąć tak, żeby powstała rolada.
Ułożyć na blasze zlepieniem do dołu. Posmarować żółtkiem połączonym ze śmietaną. Piec 25 minut w temp. 200 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno.