Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada wieprzowa z farszem jabłkowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24461
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24461
Składniki
Przygotować farsz. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Jabłka obrać i razem z kajzerką pokroić w kostkę. Wymieszać farszu, przyprawić do smaku.
Mięso naciąć wzdłuż, rozłożyć i natrzeć solą i pieprzem. Nałożyć farsz, zrolować, związać nicią, włożyć do brytfanki, wlać sok jabłkowy wymieszany ze śmietaną.
Piec 30 minut w temp. 200oC. Schab odwrócić, polać powstałym sosem, przykryć i piec jeszcze 2 godziny w temp. 180oC.
Do farszu warto dodać jeszcze kawałek startego imbiru oraz szczyptę przyprawy curry albo suszony majeranek.
ok. 205 minut.Źródło: Twoje Imperium