Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada wieprzowa z ryżu i ogórków"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10467
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10467
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i ostudź. Kiedy całkowicie ostygnie, wbij jajko i wymieszaj masę. Możesz lekko posypać ziołami.
Mięso umyj, osusz. Przetnij tak, aby utworzył się płat. Lekko rozbij, aby potrawa była bardziej krucha. Oprósz solą oraz pieprzem. Ogórki pokrój wzdłuż na paski, parówki obierz z osłonek.
Rozłóż płat mięsa. Połóż na nim warstwę ryżu. Na środku połóż parówki oraz paski ogórków. Zwiń mięso w rulon i owiń nitką. 4Pokrój w kostkę cebulę i rozsyp na dnie brytfanki.
Na cebuli połóż roladę, skrop olejem, podlej bulionem. Wstaw do piekarnika. Piecz ok. 60 min w temp. 180°C.
W trakcie pieczenia polewaj sosem. Wyjmij mięso z piekarnika. Mąkę wymieszaj z odrobiną zimnej wody, wlej do sosu. Gotuj, aż zgęstnieje i przypraw do smaku. Podaj z ziemniakami i kiszonymi ogórkami.
Porcje 6, Przygot. 90 min, Cena 1,90 zł, Kalorie 350 kcalŹródło: Bella Relaks