Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z aromatycznym pesto"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5340
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5340
Składniki
Filet nacinam tak, by uzyskać duży płat, oprószam solą, pieprzem i mieszanką chili. Odstawiam na ok. 30 min.
Pesto: miksuję orzeszki z czosnkiem, bazylią, natką, parmezanem, sokiem z limonki, oliwą, solą i pieprzem.
Suszone pomidory osączam z oliwy, siekam. Pesto rozsmarowuję na płacie mięsa, na nim układam pomidory. Całość zwijam w roladę, wierzch smaruję masłem. Owijam folią aluminiową i piekę w temp. 170°C ok. 40 min.
Krystyna Kołodziejska z Komorowa
70 min • Porcja ok. 140 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 6-8 porcjiŹródło: Kobieta i życie