Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z boczku w ziołach"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Boczek opłucz, wytrzyj do sucha. Odetnij twardą skórę. Pozostaw tylko cienką warstwę tłuszczyku. Mięso dobrze natrzyj solą i pieprzem. Posyp suszonym majerankiem oraz posiekaną natką.
Płat mięsa zwiń. Roladę przełóż do miseczki.Czosnek obierz. Wymieszaj z olejem oraz winem. Dodaj ziele oraz listki laurowe. Mięso polej marynatą. Wstaw do lodówki na godzinę.
Cebule obierz, pokrój na kawałki. Boczek przełóż do brytfanki. Obłóż cebulą. Piecz 75 minut w temp. 180 st.Źródło: Tina