Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z brukselką"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 32
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 247
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1689
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 32
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 247
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1689
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Składniki
Ziemniaki obierz i podgotuj. Następnie odcedź, ostudź i pokrój w plastry. Brukselki przekrój na pół i sparz we wrzątku. Boczek pokrój w kostkę i włóż do misy. Dodaj ziemniaki, brukselki, 2 jajka wymieszane ze śmietaną oraz starty ser. Wsyp sól, pieprz i ostrożnie połącz.
Ciasto francuskie rozwałkuj na prostokątny placek i rozłóż na nim nadzienie. Ciasto złóż, dociśnij i posmaruj rozbełtanym jajkiem. Roladę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj resztą jajka i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180° C przez około 35 minut.Źródło: Na żywo