Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z indyka"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 156
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 222
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 47
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 156
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 222
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 47
Składniki
Szparagi obierz i sparz we wrzątku. Następnie opłucz zimną wodą i odcedź. Piersi z indyka przekrój tak, aby powstał jak największy płat. Następnie ubij go przez folię spożywczą i dopraw solą oraz pieprzem. Jajko wbij do miski i ubij ze szczyptą soli. Usmaż omlet.
Na ubitym płacie mięsa rozłóż plastry szynki, a na nie połóż omlet i szparagi. Całość posyp częścią tymianku, posiekaną papryczką chili, pokrojonym czosnkiem i startym serem. Mięso z nadzieniem ostrożnie zwiń i zwiąż sznurkiem. Roladę włóż do brytfanny, dodaj pokrojoną w większe kawałki dymkę, kawałki masła i resztę tymianku. Wszystko podlej winem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 °C do miękkości. Podczas pieczenia polewaj mięso wypieczonym sosem i w razie potrzeby podlewaj wodą. Z gotowej rolady zdejmij sznurki, pokrój w plastry i podawaj ze szparagami i duszonymi warzywami.Źródło: Na żywo