Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladą którą szybko zrobimy i będziemy cieszyć się nią na świątecznym stole. Z dodatkiem śliwek, jabłek suszonych które sama ususzyłam. Do tego orzechy i mamy fajne świąteczne mięso.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 258
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 258
Składniki
Filet z indyka nacinam na jeden duży płat i delikatnie rozbijam. Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do indyka i odstawiam na godzinę do lodówki.Śliwki suszone i jabłka przekładam do rondelka zalewam winem i gotuję chwilę aż owoce zmiękną, odstawiam do przestudzenia. Na filet z indyka wykładam owoce, na nie orzechy które zmiażdżyłam wcześniej wałkiem i zwijam roladę od krótszego boku. Związuję mocno nitką. Roladę obsmażam z każdej strony na oleju i podlewam od czasu do czasu wodą. Roladę smażę około godzinę na wolnym ogniu w brytfannie. Można ją też zapiec w piekarniku.