Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z jabłkami i bakaliami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Farsz: Cebulę obieramy, siekamy. Obrane jabłka i kajzerkę kroimy w małą kosteczkę. Cebulę szklimy na maśle, dodajemy resztą składników farszu, przyprawiamy solą i pieprzem, starannie mieszamy.
Umyte, osuszone mięso nacinamy wzdłuż, nie przecinając do końca, rozkładamy na płat i nacieramy z obydwu stron solą i pieprzem. Na środek wykładamy cały farsz, mięso rolujemy.
Roladę związujemy nicią, wkładamy do brytfanny, zalewamy sokiem jabłkowym, dodajemy łyżkę masła. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200oC. Schab odwracamy, polewamy sosem, przykrywamy i pieczemy jeszcze 2 godziny i 30 minut w temperaturze zmniejszonej do 180oC.
W trakcie pieczenia często polewamy sosem, aby mięso było soczyste i kruche.
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 177 kcal. Białko 17 g. Tłuszcz 12 g. Węglowodany 67 g.</strong>
<strong>Czas przygotowania 200 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł.</strong>Źródło: Rewia