Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z jajkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji 1,50 zł
Obraną cebulę siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym maśle. 6 jajek gotujemy na twardo.
Mięso wkładamy do miski, wyrabiamy na jednolitą masę z bułką tartą, surowymi jajkami, musztardą i przesmażoną cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku i majerankiem.
Na prostokątnym papierze do pieczenia rozsmarowujemy masę mięsną. Wzdłuż dłuższego boku układamy jajka ugotowane na twardo. Za pomocą papieru zwijamy mięso w roladę. Wierzch smarujemy olejem. Roladę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i na 40-50 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC.
Gotową roladę studzimy. Podajemy na ciepło lub zimno, pokrojoną w grubsze plastry.
Wartość odżywcza jednej porcji 108 kcal Białko 14 g/Tłuszcz 11,7 g/Węglowodany 13 gŹródło: Rewia