Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada bardzo smaczna,chrupiąca z wierzchu, z aromatycznym farszem. Polecam serdecznie:)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Składniki
Kapustę zalać wodą i ugotować około 1 godz.Mam swoją ukiszona z dodatkami takimi jak marchew,kminek,ziele,liście laurowe i cebula. Jeśli kapusta nie ma dodatków można dodać. Wystudzoną kapustę odcisnąć,drobno pokroić. Cebule pokrojone w kotkę zeszklić na smalcu. Dodać kapustę i podsmażać do odparowania wody. Doprawić do smaku pieprzem i solą.Wystudzić. Ciasto filo podzielić na 2 części,ponieważ jest 7 płatów,podzieliłam jedną część na 3 płaty,a drugą na 4 płaty. Każdy płat posmarować pędzelkiem mlekiem i złączyć. Wyłożyć połowę farszu,równo rozsmarować.
Ciasto zwinąć w roladę. Z drugą połową ciasta postąpić tak samo. Po wierzchu posmarować roztopionym masłem i posypać kminkiem. Dać no nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i piec do złotego koloru.
Smacznego życzę!