Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łata jest tańszym i dość tłustym kawałkiem tuszy jagnięcej. Doprawiona ziołami, wolno pieczona staje się prawdziwym rarytasem :)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Składniki
Płat mięsa ułożyć na desce, natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować harissą, posypać siekanymi ziołami i otartą z cytryny skórką. Zwinąć ciasno w roladę, związać sznurkiem.
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Cebulę obrać, pokroić w ósemki, położyć do brytfanny, zalać winem. Na wierzchu położyć mięso, naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Piec przez 3 godziny.