Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z łopatki sarniej z grzybami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Łopatkę rozetnij na płaty, rozbij z obu stron. Dopraw solą i pieprzem.
Grzyby odcedź, wymieszaj z posiekaną pietruszką i nałóż na płat mięsa, zwiń i przewiąż sznurkiem.
Roladę obsmaż z wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełóż do brytfanny, dodaj masło i pokrojoną w kostkę słoninę. Piecz w 200 st. C przez 20 minut.
Pokrój marchew, cebulę, dodaj do sarniny razem z liśćmi laurowymi i jałowcem. Całość piecz jeszcze przez 50 min w 190 st. C.
Roladę wyjmij z brytfanny, a do sosu wlej czerwone wino, wymieszaj i zagotuj. Dopraw sos solą, miodem i pieprzem.
Gotową roladę podgrzej w sosie, pokrój w plastry i podawaj z purée ziemniaczanym.
Czas przygotowania: 90 minut 550 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień