Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pieczarkami"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Pieczarki i dymkę oczyścić, opłukać, drobno posiekać. Przesmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą i pieprzem, odsączyć.
Mięso umyć, osuszyć. Rozciąć tak, aby powstał płat, lekko rozbić.
Twarożek wymieszać z ziołami do potraw z drobiu. Posmarować nim mięso, nałożyć pieczarki, zrolować, związać nitką albo spiąć wykałaczkami. Pozostały olej połączyć z solą, pieprzem i papryką. Posmarować nim roladę.
Czosnek pokroić na plasterki, obłożyć nim z wierzchu mięso. Ułożyć roladę na blasze polanej zimną wodą. Piec około 1 godz. w temp. 175°C. Po upieczeniu obłożyć posiekanymi ziołami.
Przekrojoną w poprzek główkę czosnku owiń w folię aluminiową i upiecz z roladą. Będzie pysznym dodatkiem do mięsa!
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium