Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z twarożkiem i łososiem"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Składniki
Na patelni rozgrzej masło i wrzuć oczyszczony szpinak. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Patelnię zdejmij z ognia i lekko ostudź zawartość. Wbij żółtka z jajek, a białka ubij na sztywno.
Ubitą pianę bardzo delikatnie wymieszaj z masą szpinakową. Dodaj 2 łyżki mąki i całość dokładnie połącz, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i włóż masę szpinakową. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 °C. Po wyjęciu odstaw do przestygnięcia. Upieczony szpinak wyjmij z brytfanki i ułóż na blacie.
Następnie rozsmaruj na nim serki twarogowe i rozłóż płaty łososia. Całość zwiń w roladę i zawiń w folię. Włóż na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie roladę pokrój w plasterki i podawaj.Źródło: Na żywo