Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta rolada do: ziemniaków, ryżu, makaronu i kaszy. Potrzebny sznurek do związania rolady.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 73
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 73
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć, rozbić, posmarować olejem, oprószyć solą, pieprzem i bazylią, odstawić na 20 minut Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mielone mięso oprószyć solą i pieprzem, wyrobić z cebulą, czosnkiem, koncentratem, 2 łyżkami bulionu i kaparami. Na środku cielęciny rozłożyć mięso mielone, ułożyć w rządku jajka. Całość zwinąć i związać.
Na patelni rozgrzać olej i zarumienić mięso. Przełożyć do brytfanny, wlać bulion i sos ze smażenia. Piec godzinkę w temp. 220st.C.