Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada ze szpinakiem i migdałami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20653
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20653
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Cebule obrać, posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić na patelni na 2 łyżkach oleju. Dodać szpinak, dusić pod przykryciem ok. 10 min, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką. Wystudzić, wymieszać z serem i migdałami.
Schab umyć, osuszyć, rozkroić na duży płat o grubości 1,5 cm. Rozbić przez folię spożywczą.
Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, zawinąć w folię, odstawić do lodówki na 30 min. Następnie rozłożyć na nim plastry szynki i farsz. Zwinąć w rulon, obwiązać sznurkiem. Piec ok. 80 min w temp. 170oC.emp. do 160 stopni i piec jeszcze 45 minut.
ok. 100 minut.
Schab będzie ładnie zrumieniony, jeśli roladę najpierw obsmażysz na patelni na dużym ogniu, a potem wstawisz do piekarnika.Źródło: Twoje Imperium