Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie macie pomysłu na obiad a znudziły Wam się standardowe kotlety panierowane to koniecznie wypróbujcie mój przepis na pyszne roladki drobiowe:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
Filety pokroić jak na kotlety. Rozbić je i doprawić z dwóch stron solą, pieprzem oraz bazylią. Mozzarelle odcedzić z wody i pokroić w plastry. Do każdego przyprawionego fileta nałożyć po 1-2 plastry mozzarelli i zawinąć w roladę. W razie konieczności roladę można spiąć wykałaczkami. Wszystkie zawinięte rolady obsmażyć na rozgrzanym oleju ok 2 minuty z obu stron. Wystarczy, że będą lekko zarumienione, rolady będą nadal surowe w środku. Po tym czasie wyłożyć na talerz, żeby trochę ostygły i odpoczęły. Masło roztopić, lekko przestudzić, dodać paprykę i wymieszać. Każdą roladkę owinąć boczkiem, posmarować masłem, włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w 180C przez ok 25 minut. Roladki po upieczeniu będą miały z wierzchu chrupiącą skórkę a w środku rozpływający się ser:) Pyszne danie, które serdecznie polecam na obiad lub na różne uroczystości:) Smacznego!!