Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki drobiowe na warzywach"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 204
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 204
Składniki
Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowa.
Oliwę rozgrzej na patelni, wsyp mieszankę warzywną, podduś. Oprósz solą i pieprzem.
Filety z piersi kurczaka przekrój na pół, rozbij na cienkie plastry, przypraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Rozsmaruj farsz, zwiń, zepnij wykałaczkami. Włóż do rondla, zalej bulionem (powinien przykryć roladki). Gotuj pod przykryciem ok. 40 minut.
Rzodkiewki posiekaj, pomidor pokrój na kawałki, liście sałaty porwij w palcach. Warzywa i grzanki ułóż na talerzach. Rola dki pokrój w plastry, ułóż na warzywach. Udekoruj plastrami czerwonej cebuli.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie