Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na roladki drobiowe z masłem i czosnkiem niedźwiedzim. Pyszne, zdrowe, doskonałe w smaku i proste do przygotowania.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 249
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 249
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Filety lekko rozbijamy, nacieramy solą, curry, pieprzem cayenne i odrobiną oliwy. Najlepiej odstawić do lodówki na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami. Miękkie masło ucieramy ze szczyptą soli, dodajemy drobno pokrojony czosnek i dokładnie mieszamy. Na płacie mięsa kładziemy porcję masła i zwijamy najpierw boki, potem rolujemy roladki. Zawijamy ciasno w folię aluminiową. Pieczemy 30 - 40 min w temperaturze 180 °C (jeśli chcemy aby roladki były bardziej rumiane to ok. 10 min przed końcem pieczenia możemy odwinąć folię). Smacznego!