Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne jedzonko. Aromatyczne mięsko, a ziemniaczki jak z ogniska.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oba filety przekroić wzdłuż nie docinając do końca. Delikatnie rozbić mięso. Oprószyć solą, pieprzem i posmarować majonezem. Ułożyć listki bazylii i kawałki suszonych pomidorów. Zwinąć w roladki. Roladki otulić plastrami szynki szwarcwaldzkiej. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym lekko olejem rzepakowym, łączeniem do spodu. Ziemniaki obrać, umyć i mokre oprószyć mieszanką mąki pszennej z papryką mieloną, chili i solą, a cebulę obrać i przekroić na połówki. Ułożyć obok mięsa. Przykryć folia aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 1,5 godziny. Przed końcem pieczenia zdjąć folię. Przed podaniem roladki i ziemniaki pokroić. Smacznego