Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki to świetna propozycja na obiad czy uroczystość. Są przepyszne! Wypróbuj koniecznie przepis:)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 150
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 150
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Filety z kurczaka porcjujemy jak na kotlety, rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron przyprawą do gyrosa, Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Ogórka korniszonego oraz paprykę kroimy w niewielkie plastry tak by zmieściły nam się i dobrze zawijały w roladzie. Przyprawione mięso smarujemy po wewnętrznej stronie majonezem, następnie nakładamy po kilka sztuk papryki, ogórka oraz kukurydzy. Roladę zwijamy jak naleśnika a po bokach, jeśli jest taka potrzeba spinamy wykałaczkami, tak by podczas smażenia nadzienie nam nie wyleciało. Gotowe rolady obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i smażymy w dwóch stron na złoty kolor. Danie idealne na obiad jak i również na każdą imprezę. Smacznego!!