Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki naleśnikowe ze szpinakiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 454
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 454
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Z mąki, jaj, wody, mleka i odrobiny soli przygotować ciasto naleśnikowe. Odstawić je na 30 minut, by odpoczęło.
Na rozgrzanej patelni, posmarowanej lekko oliwą usmażyć 10 naleśników. Odłożyć.
Szpinak rozmrozić, udusić na oliwie z ząbkiem czosnku. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i kawałeczkami chili. Odparować jak najwięcej płynu, wystudzić.
Naleśniki zwijać z szynką i farszem szpinakowym. Przekroić na mniejsze kawałki. Podawać z sosem pomidorowym, przygotowanym z przecieru, uduszonego z solą, pieprzem, roztartym ząbkiem czosnku.
ok. 55 minut
Do odparowanego szpinaku można dodać serek topiony – farsz będzie bardziej ścisły, a potrawa zyska bogatszy smak.Źródło: Twoje Imperium