Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Filety opłucz, osusz i przekrój wzdłuż. Następnie oprósz je solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
Cukinię umyj i potnij w cienkie, długie plasterki. Posyp je solą i odstaw na chwilę, by puściły sok. Następnie osusz plastry przy pomocy papierowego ręcznika.
Na cukinii ułóż filety rybne, zwiń je, tworząc roladki, po czym zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim cukinię ze wszystkich stron na złoto. Podlej ją białym winem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz kilka minut.
Wyjmij roladki z formy, a powstały sos połącz ze śmietaną i i zagotuj. Dopraw go solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Rybne roladki polej gotowym sosem. Podawaj np. z ziemniakami.Źródło: Telemax