Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki rybne z kapustą"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14408
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 44
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 55
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14408
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 44
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 55
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Składniki
Ryby opłucz, przekrój wzdłuż na pół, aby powstały z każdej porcji dwa paski. Oprósz je przyprawą do ryb i odstaw na godzinę.
Kapustę lekko odciśnij z nadmiaru soku i pokrój. Marchewkę oraz jabłko obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Kapustę, marchewkę, cebulę, jabłko przełóż do miski, wymieszaj, polej lekko olejem. Farsz przypraw solą oraz pieprzem.
Na każdym pasku ryby połóż trochę farszu, zwiń w rulon, zepnij wykałaczką lub zwiąż nitką. Smaż roladki w głębokim oleju po kilka kilka minut z każdej strony. Podaj gorące z ziemniakami albo z frytkami. Zamiast pangi możesz wykorzystać inne ryby morskie lub słodkowodne.
Porcje 6 50 min Cena 1,40 zł Kalorie 380 kcal
Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Takie jest życie