Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i soczyste roladki schabowe nadziewane białą kiełbasą z dodatkiem grzybów to smaczne danie obiadowe jak również idealne na inne okazje, można podawać z ulubionymi dodatkami np. pieczywem, ziemniakami.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5284
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5284
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Składniki
Grzyby leśne lub pieczarki obierz, opłucz i pokrój. Cebulę obierz pokrój w paski. Na patelni rozgrzej masło dodaj cebulę chwilę podsmaż, następnie dodaj grzyby,dopraw solą i pieprzem, dodaj pokrojoną natkę pietruszki duś około 30 minut, na koniec dodaj śmietanę.
Plastry schabu opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym i rozbij. Każdy posmaruj musztardą posyp solą pieprzem i przyprawami, połóż łyżkę grzybów i włóż kawałek białej kiełbasy, zwiń, zepnij wykałaczką i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Ciepłe roladki podawaj z grzybami i ulubionymi dodatkami kaszą, ziemniakami lub pieczywem.