Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pospieszny mięsno - warzywny obiadek. Ponieważ żona wyjechała, głosy na temat "co na obiad" są podzielone 1:1. To jest problem. Roladki ze schabu z nadzieniem z kalarepy w sosie z cukinii. Podane z pikantnym ryżem curry - zestawienie może trochę eksperymentalne, ale smakuje znakomicie. Najlepszy komentarz: Tata, kiedy znowu to zrobisz?
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 445
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 610
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 174
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 445
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 610
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 174
Składniki
Kotlety rozbij cienko, posmaruj musztardą, połóż na nich pokrojoną w słupki (0,5 cm) kalarepkę i zawiń. <br /> Cukinię obierz, zetnij z niej kilka cienkich pasków (obieraczką do warzyw), resztę pokrój w kostkę.<br /> Rolady schabowe zawiń w paski cukinii i zepnij całość wykałaczkami.
Obsmaż roladki na dość dużym ogniu na łyżce oliwy. Zmniejsz płomień, dodaj posiekaną szalotkę, pokrojoną cukinię i duś pod przykryciem, aż warzywa się rozpadną.<br /> <br /> W tym czasie ugotuj ryż - pół szklanki ryżu w półtorej szklanki wody.<br /> Kiedy ryż będzie już prawie gotowy, dodaj łyżkę masła i łyżeczkę przyprawy curry. Dobrze wymieszaj.<br /> Podawaj z roladkami polanymi sosem.