Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wieprzowe ze szpinakiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 685
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 141
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 685
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 141
Składniki
Szpinak sparz w posolonej wodzie, przelej zimną i odsącz na sitku. Chleb pokrój na kawałki i przyrumień na suchej patelni.
Mielone mięso wymieszaj z jajkiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj. Na koniec wsyp ostudzone grzanki.
Z mieszanki mięsnej zrób małe wałeczki, a następnie owiń je liśćmi szpinaku (roladki można przewiązać nitką). Wlej wodę do rondla i włóż sitko do gotowania na parze, a następnie połóż na nim roladki.
Rondel przykryj pokrywką i gotuj rolady. Podawaj z zapiekanymi ziemniakami i sosem.Źródło: Na żywo