Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 68
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 68
Składniki
Wołowinę kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, prószymy solą, pieprzem i smarujemy musztardą.
Ogórki i kiełbasę bez skórki kroimy w słupki, cebulę siekamy.
Plastry mięsa posypujemy cebulą. Na cebuli kładziemy po kawałku kiełbasy i ogórka. Zwijamy, związujemy nicią kuchenną.
Panierujemy w mące, obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu, przekładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Sos mieszamy ze śmietaną. Roladki podajemy polane sosem np. z kluskami na parze, pieczonymi ziemniakami, frytkami, czerwoną kapustą, surowymi warzywami itd.
Wartość odżywcza jednej porcji 268 kcal Białko 25 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 13 g.
Czas przygotowania 100 minut. Cena porcji około 5,20 zł.Źródło: Rewia