Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wołowe doprawione orzechami i ziołami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź i drobno pokrój. Zioła opłucz, osusz, podrywaj listki od gałązek i posiekaj. Plastry wołowiny ułóż na deseczce. Mięso cienko rozbij. Posmaruj śmietaną, oprósz solą oraz pieprzem, a następnie posyp ziołami oraz orzechami. Całość ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Na patelni o grubym dnie rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Podlej je bulionem i winem. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 60-90 minut, aż mięso będzie miękkie. Gotowe roladki wyjmij, trzymaj w cieple. Sos z duszenia mięsa przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Roladki ponownie włóż do sosu i mocno razem podgrzej.
Farsz możesz wzbogacić, dodając roztarty czosnek. ok. 2 godz. 1 porcja zawiera ok. 530 kcal. Ok. 5,80 zł za porcję.Źródło: Tina