Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki wołowe z dodatkiem szynki i pesto"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Orzeszki piniowe (ew. słonecznik) zrumień na suchej patelni, zdejmij i przestudź. Bazylię opłucz, osusz, poodrywaj listki od gałązek. Plastry wołowiny ułóż na deseczce. Mięso cienko rozbij. Płaty posmaruj pomidorowym pesto. Przykryj plasterkami szynki. Posyp orzeszkami i listkami bazylii. Całość ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Podlej je bulionem i winem. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 60-90 minut, aż mięso będzie miękkie. Gotowe roladki wyjmij, trzymaj w cieple. Sos z duszenia roladek przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie dołóż roladki i podgrzewaj, aż będą gorące.
Zamiast pesto mogą być siekane suszone pomidory. ok. 150 min. 1 porcja zawiera ok. 410 kcal. Ok. 6,40 zł za porcję.Źródło: Tina