Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z czosnkiem i ziołami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1831
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1831
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Tłuczkiem do mięsa mocno rozbij kotlety, aby osiągnęły ok. 1-2 cm grubości.
Posyp solą i pieprzem z dwóch stron. Wymieszaj i drobno posiekaj bazylię, oregano i majeranek, a obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki.
Rozbite kotlety posmaruj warstwą musztardy po jednej stronie. Połóż na niej dość rzadko pokrojone plasterki czosnku. Posyp ziołami. Następnie złóż mięso na pół i zaklep dokładnie brzegi kotleta tłuczkiem.
By zrobić ciasto, wymieszaj razem mąkę, mleko i jajka. Zamocz nafaszerowane i zawinięte mięso w cieście. Smaż na rozgrzanej patelni, aż ciasto się zarumieni.
Kotlety możesz podawać z pieczonymi ziemniaczkami oraz marchewką z groszkiem. Doskonale komponuje się też z innymi warzywami.
Czas przygotowania: 35 minut 582 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień