Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne mięsko , ciekawa alternatywa dla podobnych dań.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Składniki
Fileta z indyka przekroić na 3 części, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do indyka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozpuścić masło wrzucić pieczarki, doprawić solą , usmażyć. Papryki umyć , pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Jedną porcję fileta posmarować musztardą, ułożyć porcję pieczarek i suszonych pomidorów.
Nałożyć porcję papryki.
Posypać porcją utartego sera.
Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczką , ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut. Pomarańczę obrać , wycisnąć sok , wyjąć podpieczone roladki , polać sokiem, wstawić i piec 10 - 15 minut do zrumieniania. Pokroić w plastry i podawać z ziemniakami i surówką lub na zimno do pieczywa.