Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z filetów rybnych z szynką i ziemniakami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Filety z ryby dokładnie umyj, osusz i przekrój wzdłuż. Oprósz solą i pieprzem, rozłóż na desce i dokładnie posmaruj musztardą, najlepiej z obu stron.
Filet z łososia umyj, osusz i pokrój w średnią kostkę. Na posmarowane musztardą filety wyłóż po kawałku łososia i ciasno zawiń. Każdą roladkę owiń plasterkiem szynki i ostrożnie zepnij wykałaczką.
Na patelni rozgrzej oliwę lub olej, podsmaż roladki z każdej strony. Dymki oczyść, posiekaj i wsyp do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania lub brytfanki.
Na posiekaną dymkę wyłóż podsmażone roladki. Polej je winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz 10-15 minut. Tak przygotowane roladki najlepiej smakują z ziemniakami z wody. Przed podaniem posyp szczypiorem i natką. Podawaj z sałatą skropioną oliwą.
Jeśli nie lubisz szynki parmeńskiej, możesz zastąpić ją chudym boczkiem albo szynką wiejską niepozbawioną tłuszczu, wędzoną lub gotowaną.Źródło: Olivia