Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiamy przepis na pieczone w piekarniku roladki z grzybami. Jeśli leśne skarby są poza twoim zasięgiem, pieczarki lub boczniaki będą świetnym zamiennikiem. Potrawa doskonale komponuje się z kremowym puree ziemniaczanym i marchewką duszoną na maśle. Roladki podane w plasterkach na zimno, z akcentem konfitury z żurawiny stanowią elegancką propozycją na zimny bufet lub uroczysty obiad.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8947
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 467
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8947
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 467
Składniki
Mięso umyj, osusz i potnij na kilka plastrów. Następnie rozbij tłuczkiem z dwóch stron, a także natrzyj solą i czarnym pieprzem. Na maśle podsmaż obraną i drobno posiekaną cebulkę, a po chwili dorzuć oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby. Smaż przez kilka lub kilkanaście minut. Dopraw solą i czarnym pieprzem.
Każdy płat mięsa posmaruj majonezem rozmieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie wykładaj porcje grzybowego farszu, ciasno zwijaj roladki i na końcu obwiąż je sznurkiem. Mięso przełóż do rękawa do pieczenia, zamknij klips i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do pieca nagrzanego do 200°C i piecz około 30-40 minut. Po upieczeniu wyjmij, rozetnij rękaw, odczekaj ok. 5 minut i wykładaj roladki na talerze. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.