Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z indyka z jabłkiem"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1418
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1418
Składniki
Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, orzechy posiekać, cebulę pociąć w kosteczkę, szczypior posiekać. połączyć.
Gotowy farsz położyć na przygotowanym mięsie i zwijać rolady, spinając wykałaczkami lub owijając białą bawełnianą nitką.
Rozgrzać olej, gdy będzie ciepły, dodać masło. Na tłuszczu usmażyć mięso ze wszystkich stron. Pod koniec podlać śmietanką i dodać borówki, oprószyć słodką papryką i ewentualnie doprawić do smaku. Dusić pod przykryciem jeszcze ok. 15 minut.
ok. 55 minut
Te roladki wspaniale smakują z makaronem (najlepsze szerokie wstążki) polanym masłem czosnkowym lub imbirowym.Źródło: Twoje Imperium