Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka z kaszą krakowską"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Grzyby myję, moczę przez noc. Potem je gotuję i siekam. Mięso nacinam wzdłuż (nie do końca) i rozbijam, formując prostokąt. Nacieram go solą i pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny, posypuję rozmarynem, zostawiam na godz.
Ugotowaną kaszę doprawiam solą i pieprzem. Cebulę siekam, szklę na maśle, dodaję grzyby, tymianek i, mieszając, chwilę smażę. Studzę, łączę z kaszą. Wbijam jajko, i wyrabiam farsz.
Rozkładam go na płacie mięsa, roluję i obwiązuję nicią. Układam w brytfannie wysmarowanej masłem, polewam stopionym masłem i piekę w temp. 220°C ok. godz.
Podaję je na zimno i na ciepło. Katarzyna Wenc z Rzeszowa
120 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 6-8 porcjiŹródło: Kobieta i życie