Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka z pomarańczą i żurawiną"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Jedno duże winne jabłko i jedną pomarańczę pokrój w kostkę, dodaj czubatą łyżkę suszonej żurawiny, skrop sokiem z 1/2 cytryny. Filet oprósz solą i pieprzem cytrynowym, rozłóż na nim farsz, ściśle zwiń i pospinaj wykałaczkami.
Na kilku łyżkach masła zrumień roladę z obu stron, przełóż do brytfanki, górę posmaruj jasnym miodem. Piecz w 180°C ok. 50 min, polewając wytworzonym sosem. W połowie podlej szklanką soku pomarańczowego i obłóż plasterkami cytryny.Źródło: Kobieta i życie